Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/2

Aquincum útra kel!

2021. szeptember 27. és november 11. között Aquincum útra kel!

Az utazó múzeum célja, hogy azok az általános iskolás és gimnazista diákok is, akik nem, vagy csak nehezen jutnak el a múzeumba, megismerjék a főváros római kori örökségét.

Az utazó múzeum során felmerülő témák nem az iskolai tananyag helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére szolgálnak, emellett segítenek a római korban való hatékonyabb elmélyülésre. A felmerülő témák (szépségápolás, öltözködés/viselet, játékok és gyermekkor, írás, világítástechnika, gasztronómia és étkezési szokások, katonai élet, tudományok, vallási élet és ünnepek, valamint jeles napok egy római életében) a tananyag kiegészítésre, a római kor kulturális örökségében történő hatékonyabb elmélyülésre szolgálnak. A történelemkönyvek „száraz” tényei mellett, ez alkalommal kézbe vehető tárgyak segítségével elevenítjük meg az Ókor számunkra legfontosabb időszakait.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, legalább 2 héttel a kívánt időpont előtt regisztráljanak az alábbi elérhetőségeken: E-mail: aquincum@aquincum.hu, Tel: 06-1-250-1650

MúzeumokŐsziFesztiválja