Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/2

Az elmúlt években a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeumának fejlődése új lendületet kapott. A múzeum 2009-ben az Európai Unió versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztését célzó, KMOP-2009-3.1.1/C pályázatán sikerrel indult és 300.000.000.- Ft támogatást nyert, melyet a Főváros 33 milliós önrésze egészített ki. Az építési kivitelezés 2010 április elején indult. Ennek során mintegy 2 hektárral bővült a látogatók által bejárható terület és csaknem 600 m² a bővített múzeumi tér. Az infrastruktúra terén is jelentős változások történtek: új bejárati egység pénztárral, városfallal, látogatói WC és múzeumpedagógiai foglalkoztató létesült, illetve számos új élményelemmel gazdagodott a múzeum kínálata.

Ezek közül a Virtuális élménytér számítógépes interaktív játékai egész évben, így télen is várják a látogatókat. A legkisebbeknek a virtuális élménytér előterében berendezett játszószoba lett kialakítva, többek közt mozaik és művészeti kirakóval, a római gyermekek által is kedvelt malom és dobójátékkal.

Az Aquincumi Múzeum a legmodernebb technikával készítette el történelmi témájú játékait. A Virtuális élménytérben négy mozgásérzékelős interaktív játékot próbálhatnak ki az oda látogatók. A négy játékból egyet, valamint a helyszíni játékokhoz belépőként szolgáló kvízt online is ki lehet próbálni a „Játssz velünk!” menüpont alatt.

AD ARMA!
A játék a rómaiak és a kelták izgalmas harcaiba enged betekintést. Egy római legionarius vagy egy kelta harcos bőrébe bújva lehet megtapasztalni a gyakorlatozások és harcok kemény világát. A harcok előtt természetesen lehetőség nyílik gyakorlatozásra egy bajtárssal, így könnyen bele lehet tanulni a virtuális kardfogatásba, illetve pajzshasználatba.

OH, TEMPORA
A játék a régészeti feltárások folyamatába, illetve a restaurálás világába enged betekintést. Fel kell tárni egy római sírt a megfelelő eszközök segítségével (csákány, ásó, spakli, ecset), majd a benne rejtőző tárgyakat összepárosítani a restaurált változattal.

HABITUS
Ebben a játékban számos karakter közül választva fel lehet öltöztetni a leginkább szimpatikus személyt, legyen az római helytartó vagy gladiátor, esetleg kelta nő. Ügyelni kell a kor divatjára és a helyes ruha kiegészítőkre egyaránt.

DOMUS
A játék elején ki kell választani, hogy egy római lakóház melyik helyiségét szeretnénk berendezni. Ezek után már csak az adott helyiségnek megfelelő berendezési tárgyakat (bútorok és apróbb tárgyak, eszközök) kell kiválasztani.