1/3

Aquincum az interneten

Bár a múzeum zárva tart, Aquincum az interneten is felfedezhető!

INTERNETES TÚRÁK AQUINCUMBAN

A főváros ókori múltja csak egy kattintásra van! Virtuális Túránk segítségével az antikvitás iránt érdeklődők szabadon felfedezhetik a múzeumot és a romkertet egyaránt. Az Aquincumban jobban elmélyülni kívánók csatlakozhatnak Internetes Tárlatvezetéseinkhez is. A vezetések során az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a polgárvárosi boltok és műhelyek világával, bejárhatják az ún. nagy lakóházat, valamint tanulmányozhatják Mithras titokzatos kultuszának aquincumi emlékeit.

 

OKTATÁSI SEGÉDANYAGOK

Az otthonról való tanulás elősegítése érdekében múzeumunk interneten elérhető Oktatási Segédanyagokat állított össze. A weboldalon található cikkek és videók segítségével a tanulni vágyók egyebek mellett megismerhetik a polgárváros történetét, hallhatják a rekonstruált aquincumi orgona hangját, és megtudhatják, hogyan fürdőztek a rómaiak.

 

ÓKOR A NETEN

Múzeumi blogunkkal bejárhatják az ókori Aquincum múzeumi területen kívüli emlékeit, interjúkat olvashatnak kiállításaink kurátoraival és megismerhetik a római település működését. Facebook oldalunkon  Régészles, Mindennapos, illetve Hét műtárgya c. sorozataink segítségével az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a múzeumban és a terepen folyó szakmai munkába, valamint a gyűjteményeink különleges darabjaival.

A Régészet Budapesten c. weboldalon valamint a hozzá tartozó Városi Régészet Budapesten Facebook oldalon a főváros múltja iránt érdeklődők első kézből értesülhetnek a Budapesti Történeti Múzeum ős- és népvándorlás kori, római kori, valamint középkori régészeti szakemberei által végzett ásatásokról, illetve az érdekfeszítő és szemet gyönyörködtető régészeti felfedezésekről.

További információ:

https://www.facebook.com/Aquincum.Museum/

https://www.instagram.com/aquincummuseum/

https://www.youtube.com/@AquincumiMuzeumHivatalosOldal

http://www.aquincum.hu/e-muzeum/blog/

https://www.facebook.com/varosiregeszet

http://www.regeszet.btm.hu/

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020