Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/2

AnticCafé – Kuzsinszky80

A havonta megrendezésre kerülő programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Következő időpont: 2018. szeptember 18.

Az Aquincum Baráti Kör 2012 decemberében útjára indította AnticCafé néven ismeretterjesztő klubdélutánját. A havonta megrendezésre kerülő programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Mindezt kötetlen stílusban és kellemes környezetben, minden alkalommal más-más témát körüljárva.

Következő időpont: 2018. szeptember 18., 14.00

Aktuális téma: Kuzsinszky80

1938. augusztus 23-án hunyt el Kuzsinszky Bálint régész, múzeumalapító, az Aquincumi Múzeum első igazgatója. A római régészeti ásatásokon kívül foglalkozott a Főváros középkori kőtárának összeállításával, valamint annak újkori várostörténeti és képzőművészeti anyagának gyűjteményezésével. Nevéhez fűződik a Budapest Székesfőváros első saját alapítású múzeumában működő könyvtár létrehozása is. Emellett tanított egyetemen, az MTA rendes tagjává választották, rengeteget publikált és jó néhány szakfolyóirat szerkesztésében részt vett.

A 2018 augusztusában nyílt kiállítással tisztelgünk a nagy kutató emlékének halála 80. évfordulója alkalmából. A nyugdíjasoknak szóló AnticCafé soron következő programján megismerkedhetnek Kuzsinszky egyéniségével és azzal a korszakkal, amelyben kutatásait végezte. Az érdeklődőket elkalauzoljuk az aquincumi ásatások hőskorába.

 

A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

 

További időpontok:

2018. október 16. – “Lopott tárgyak”

2018. november 20.  – Ajándékkészítés a Saturnalia jegyében

 

Belépő nyugdíjasoknak: 600,- Ft / fő

Helyszín Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)

További információ és bejelentkezés: Kővágó Dániel, kovago@aquincum.hu 06-1-250-16-50

Várja Önöket szeretettel az Aquincumi Múzeum és az Aquincum Baráti Kör!