Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/2

AnticCafé – Római falfestészet – technika és módszerek

A havonta megrendezésre kerülő programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Következő időpont: 2018. április 17.

Az Aquincum Baráti Kör 2012 decemberében útjára indította AnticCafé néven ismeretterjesztő klubdélutánját. A havonta megrendezésre kerülő programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Mindezt kötetlen stílusban és kellemes környezetben, minden alkalommal más-más témát körüljárva.

Következő időpont: 2018. április 17., 14.00

Aktuális téma: Római falfestészet – technika és módszerek

A római korban az épületek külső és belső falait, mennyezeteit falfestményekkel, stukkókkal, gyakran márványburkolattal díszítették. Ezeket a dekorációkat, különböző részfeladatokat ellátó szakemberek csoportja készítette. Nagyobb városokban több festőteam és stukkókészítő-műhely működhetett, de a fennmaradt sírfeliratokból ismerünk városról városra vándorló festőket is, akik feltehetően a munkát biztosító településről vagy annak környékről gyűjtötték maguk köré segédeiket. Az előadás során bemutatásra kerül a római falfestészet története a kezdetektől, a híres Pompeii festési stílusokon át a késő római korig. Kiderül, kik festették a falakat, milyen módszerekkel, milyen technikákkal, valamint az érdeklődők közelről megtekinthetnek néhány eredeti aquincumi falfestmény- és stukkótöredéket.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

 

További időpontok:

2018. szeptember 18. – Kuzsinszky80

2018. október 16. – “Lopott tárgyak”

2018. november 20.  – Ajándékkészítés a Saturnalia jegyében

 

Belépő nyugdíjasoknak: 600,- Ft / fő

Helyszín Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)

További információ és bejelentkezés: Kővágó Dániel, kovago@aquincum.hu 06-1-250-16-50

Várja Önöket szeretettel az Aquincumi Múzeum és az Aquincum Baráti Kör!