Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/3

A Kormány 1160/2002. (IX.26.) számú, az országos múzeumok látogatásáról szóló határozata alapján a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeumába utazó nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő tanulók az iskola által szervezett csoportos utazás keretében díjmentes vasúti utazás igénybevételére jogosultak.

Ha a MÁV-START Zrt. kedvezményes utazási lehetőségét kívánják igénybe venni, kérjük, a fogadónyilatkozatot töltsék ki és juttassák el hozzánk (aquincum@aquincum.hu) hitelesítés végett.

A MÁV-START Zrt. egységes fogadónyilatkozata letölthető itt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Erkel Színházzal közösen szervezett OperaKaland c. rendezvény időszakára szünetelteti a kormányhatározatba foglalt múzeumlátogatási vasúti kedvezményt.

Az alábbi napokra nem igényelhető fogadónyilatkozat a MÁV-START Zrt.-től: 2015. május 5., 6., 7., 8., 9., 12., 13., 14., 16.

A vasúti ügyintézéssel kapcsolatban további információk találhatóak az alábbi honlapon:
http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/jo-ha-tudja

Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak.
 
A díjmentes utazás tanítási napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő

•    általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulói)
•    valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola),
•    minden 10. (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) csoportos utazás esetén.

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadó nyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának adatai.

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban részvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén, a múzeumban az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.