1/3

“Historia est magistra vitae”
(Cicero)

A Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeuma 1990-ben létrehozta az Aquincum Baráti Kört.  Az egyesület célja a kulturális és régészeti örökség megismertetése és védelme, az antik kultúra népszerűsítése, az ókori hagyományok felelevenítése, valamint a BTM Aquincumi Múzeum munkájának ismertetése és segítése.

E célok megvalósítása érdekében az egyesület nagyszabású hagyományőrző programokat rendez, mint a Floralia – Római tavaszünnep Aquincumban és a katonavárosi amfiteátrumban megrendezésre kerülő AmfiFeszt, nyári táborokat és múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervez gyermekek számára, valamint kapcsolatot teremt a Magyarországon és külföldön működő hagyományőrző csoportokkal.

A Baráti Kör tagja lehet minden 14. életévét betöltött állampolgár, aki vonzódik az antik eszményekhez, becsüli az antik értékeket és úgy érzi tenni is képes azért, hogy a birtokunkban lévő kincset megőrizzük és továbbadjuk. A Baráti Kör tagjai az Aquincumi Múzeumot és programjait ingyen látogathatják, időről-időre betekinthetnek a múzeumban folyó munkába illetve értesülhetnek az új kutatási eredményekről. Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Aquincum Baráti Kör sorába.

Az Aquincumi Múzeum egyesülete, az Aquincum Baráti Kör minden évben él azzal a lehetőséggel, hogy a személyi jövedelemadó 1 %-át megkaphassa. Kérjük, támogassa Ön is az Aquincum Baráti Kört. Adószámunk: 19023384-2-41.

A megtisztelő támogatást ezúton is köszönjük!

LEGYEN ÖN IS TAGJA az Aquincum Baráti Körnek! (e-mail: aquincum@aquincum.hu)

Mozgóképes beszámolók:

 

Éves beszámolók:

Aquincum Baráti Kör 2022. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2021. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2020. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2019. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2018. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2017. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2016. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2015. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2014. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2013. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2012. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2011. évi beszámoló

Aquincum Baráti Kör 2010. évi beszámoló

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020