Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/2

A BTM Aquincumi Múzeum múzeumpedagógiai kínálata alsó tagozatos osztályok számára.

A BTM Aquincumi Múzeum alsó tagozatos diákok számára az alábbi múzeumpedagógia foglalkozásokat ajánlja.

Az árak tartalmazzák a belépőt, a magyar nyelvű tematikus tárlatvezetést, illetve a foglalkozás költségeit. A kézműves foglalkozások ára az alapanyagköltségek miatt magasabb. Egyes foglalkozások kérhetők idegen nyelven is. Ez esetben, a jelzett áron felül, az idegennyelvű tárlatvezetésért külön díjat kell fizetni.

A múzeumpedagógiai foglalkozások Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának illetékességi területén lévő alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói számára ingyenesek. 

A Kormány 1502/2017.(VIII.11.) számú, az országos múzeumok látogatásáról szóló határozata alapján a BTM Aquincumi Múzeumba utazó nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő tanulók az iskola által szervezett csoportos utazás keretében díjmentes vasúti utazás igénybevételére jogosultak. További részletek ide kattintva olvashatók.

A múzeumi órák keddtől péntekig kérhetők.

Ha egynél több osztállyal érkeznek, az osztályoknak csak eltérő foglalkozásokat tudunk tartani.

Kérjük, a választott programokra legalább 2 héttel az érkezési időpont előtt regisztráljanak az aquincum@aquincum.hu email címen. 

A múzeumpedagógiai foglalkozások nagy száma miatt, az előre lefoglalt időpontot követő 30 perc késés után tárgytalannak tekintjük a regisztrációt. 

A következő időpontokban már nem foglalható múzeumpedagógiai foglalkozás:

június: 1-15.

Az Aquincumi Múzeumban a 2021-es “Iskolakapun kívüli program” voucherek 2022.03.31-ig voltak felhasználhatók 

 

Legyél Te is az ókor mérnöke!

Interaktív foglalkozás a múzeum ókori technikatörténeti tudás-és élménykuckójában

Az ókori tudomány fejlődésében a Kr. e. 3. század és a Kr. u. 1. század közötti időszak technikai szempontból különösen termékeny volt. Ekkor rengeteg innovatív ötlet született, szinte egy technikai forradalom zajlott le. Méghozzá egy elfelejtett technikai forradalom, mert ma már nem is tudjuk, hogy az újkori találmányok, sőt esetleg a ma is használt gépek, eszközök, berendezések eredete sokszor az ókorig nyúlik vissza. A múzeumi óra ebbe a különleges világba enged betekintést.

Időtartam: 1-1,5 óra

Ár: 1200 Ft/diák (min. 10 főtől max. 20 főig)

Ajánlott korosztály: 1-4. osztály

 

meselnek

 

Miről mesélnek a romok? 

Tematikus tárlatvezetés és játékos feladatok a romkertben

A diákok tárlatvezetéssel sétálnak végig a múzeum romkertjén, majd csoportokra osztva játékos vetélkedő keretében dolgozzák fel az elhangzottakat. A feladatok közt szerepel “kincskeresés” a romkertben  és feladatlap kitöltése.

Időtartam: 1,5 óra

Ár: 1200 Ft/diák (min. 10 főtől max. 30 főig) A foglalkozás kérhető idegen nyelven is. Ez esetben, a jelzett áron felül, az idegennyelvű tárlatvezetésért külön díjat kell fizetni (12,000 Ft, 26+ fő: 16,000 Ft).

Ajánlott korosztály: 2-4.osztály (A nehézségi szintet a résztvevők életkorához igazítjuk, de írás-olvasás készség szükséges) 

 mozaik

Legyél Te is mozaikrakó mester!

Tematikus tárlatvezetés és kézműves foglalkozás

A diákok tárlatvezetés során ismerkednek Aquincum polgárvárosával és a mozaikokkal, s maguk is kipróbálhatják az egyszerűbb mozaikkészítés technikáját, majd az elkészített képecskét magukkal vihetik.

Időtartam: 1,5 óra

Ár: 1500 Ft/diák (min. 10 főtől max. 20 főig) A foglalkozás kérhető idegen nyelven is. Ez esetben, a jelzett áron felül, az idegennyelvű tárlatvezetésért külön díjat kell fizetni (12,000 Ft).

Ajánlott korosztály: 1-4. osztály (A nehézségi szintet a résztvevők életkorához igazítjuk.)

A foglalkozás a Hercules villában is kérhető április 1. és október 31. között.

 varosi

Városi élet Aquincumban

Tematikus tárlatvezetés és kézműves foglalkozás

A diákok tárlatvezetéssel tekintik meg a múzeum romkertjét vagy állandó kiállítását, majd kézműves foglalkozás keretében dolgozzák fel a látottakat, és elkészítenek egy kisebb tárgyat (erszény vagy karkötő), amelyet magukkal vihetnek.

Időtartam: 1,5 óra

Ár: 1500 Ft/diák (min. 10 főtől max. 20 főig) A foglalkozás kérhető idegen nyelven is. Ez esetben, a jelzett áron felül, az idegennyelvű tárlatvezetésért külön díjat kell fizetni (12,000 Ft).

Ajánlott korosztály: 2-4. osztály (A nehézségi szintet a résztvevők életkorához igazítjuk.)

 

Fürdőkultúra

Fürdőkultúra a római korban

Tematikus tárlatvezetés és beszélgetés

A diákok a tárlatvezetés során, néhány másik épület mellett, alaposan megtekintik a romkert egyik római fürdőjét. Közben közelebbről megnézhetik, vagy akár kézbe is vehetik a fürdőkben egykor mindennapos használati tárgyak másolatait. Összehasonlíthatják a medencéket, illetve az egykori „wellness” szolgáltatásokat a maiakkal, valamint megtudhatják hogyan működött a padlófűtés, mire kellett ügyelni a legmelegebb helyiségben és milyen élmény lehetett az illemhely. 

Időtartam: 1-1,5 óra.

Ár: 1200 Ft/diák (min. 10 főtől max. 20 főig)

Ajánlott korosztály: 1-4. osztály (A nehézségi szintet a résztvevők életkorához igazítjuk.)