1/3

Az Aquincumi Múzeum lépést tartva a modern és európai színvonalú kulturális intézményekkel szembeni követelményekkel a családosan és különösen a kisgyermekekkel érkezőknek speciális programokkal és szolgáltatásokkal kívánja még különlegesebbé tenni a múzeumlátogatást.

Családbarát szolgáltatásaink:

Baba-mama helyiségek

Kismamáknak és gyermekeiknek külön pelenkázó áll rendelkezésre. Ezen kívül igény esetén a tantermet lehet szoptatás céljából igénybe venni, és bébiétel-melegítő használata is lehetséges. Ezzel kapcsolatban kérje munkatársaink segítségét.

Mitológiai játszótér

A romkert és az új kiállító épület között található Mitológiai játszótér a legkisebbeknek is kellemes időtöltést biztosít.

Mercurius erszénye – családi kincskeresés

A gyermekek apró „kincseket” és izgalmas feladatokat tartalmazó erszénnyel fedezhetik fel a múzeum kiállításait. A játéklapot is magában foglaló erszény a múzeum pénztáránál vehető át kaució ellenében látogatási időben 10.00-től 16.00-ig.

Romkerti játék

Játékunk felfedezőútra hívja a romkertbe látogató gyerekeket, családokat. A feladványok megválaszolása után apró ajándékok várják a játékosokat a pénztárban! Ajánlott korosztály: 6-14 év. A feladatlap a pénztárnál vehető át.

Családbarát programjaink:

Nagyszülők és unokák közös programja a „Hozd magaddal a nagyit!” és a „Hozd magaddal a papit!”, amely során érdekes előadások és kézműves foglakozások várják látogatóinkat a nyári szünet idején.

A hosszú évekre, esetenként évtizedekre visszanyúló múlttal rendelkező hagyományőrző rendezvényeink programjának kialakításakor elsődleges szempont, hogy egy család minden tagja megtalálja a neki leginkább tetsző programelemet (kézműves foglalkozás, gyermek előadás, színházi előadás, hagyományőrző harci bemutató, kézműves vásár, stb.)

Eseményeinkről kérjük, tájékozódjanak az „Aktuális programok” és „Éves eseménynaptár” menüpontokban.

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020