Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/2

Az Aquincumi Múzeum lépést tartva a modern és európai színvonalú kulturális intézményekkel szembeni követelményekkel a családosan és különösen a kisgyermekekkel érkezőknek speciális programokkal és szolgáltatásokkal kívánja még különlegesebbé tenni a múzeumlátogatást.

Családbarát szolgáltatásaink:

Kölcsönözhető pikniktakaró

Annak érdekében, hogy a hozzánk ellátogató családok kellemesebben elkölthessék ebédjüket, uzsonnájukat a romkert árnyat adó fái alatt vagy a színháztól északra lévő füves területen lehetőség van piknikre, amelyhez a múzeum pénztárában letét ellenében pokrócot tudnak kölcsönözni.

Baba-mama helységek

Kismamáknak és gyermekeiknek külön pelenkázó és szoptatós helyiség áll rendelkezésre, ahol igény esetén bébiétel-melegítő használata is lehetséges.

Játék kuckó gyermekeknek

A múzeum földszintjén található pihenő helyiségben a kisebbek mágneses kirakóval, 3D-s puzzle-lal, mozaikkal, a nagyobb gyermekek ókori táblás játékokkal múlathatják az időt.

Mitológiai játszótér

A romkert és az új kiállító épület között található Mitológiai játszótér rugós hintával, kötélmászókával, labirintussal a legkisebbeknek is kellemes időtöltést biztosít, játékosan bevezetve őket a görög-római mitológia világába.

Letölthető feladatlapok és foglalkoztató füzet

Múzeumunk állandó kiállításaihoz és romkertjéhez kapcsolódó letölthető feladatlapokkal kedveskedünk azoknak a látogatóinknak, akik tematikusan szeretnék felfedezni az Ókor világát.

Mercurius erszénye – családi kincskeresés

Az Aquincumi Múzeum újdonsága családok részére. A gyermekek apró „kincseket” és izgalmas feladatokat tartalmazó erszénnyel fedezhetik fel a múzeum kiállításait. A játéklapot is magában foglaló erszény a múzeum pénztáránál vehető át kaució ellenében látogatási időben 10.00-16.00-ig.

Belépőjegyek és bérletek

Jegyáraink kialakításánál tekintettel voltunk családos látogatóinkra, akik kedvezményes belépőt válthatnak, illetve a rendszeresen visszatérők, bérlet vásárlásával válhatnak „törzsvendégeinkké”. Intézményünk minden hónap utolsó szombatján ingyenes belépést biztosít a 26 év alattiaknak, illetve a 18 év alattiakat kísérő felnőtteknek.

Családbarát programjaink:

Nagyszülők és unokák közös programja a „Hozd magaddal a nagyit!”, amely során érdekes előadások és kézműves foglakozások várják látogatóinkat a nyári szünet idején.

A hosszú évekre, esetenként évtizedekre visszanyúló múlttal rendelkező hagyományőrző rendezvényeink programjának kialakításakor elsődleges szempont, hogy egy család minden tagja megtalálja a neki leginkább tetsző programelemet (kézműves foglalkozás, gyermek előadás, színházi előadás, hagyományőrző harci bemutató, kézműves vásár, stb.)

Eseményeinkről kérjük, tájékozódjanak az „Aktuális programok” és „Éves eseménynaptár” menüpontokban.