Hírlevél feliratkozás


Leiratkozom
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
1/6
_DSC5993

Matekóra római módra

Blog

Zseniális találmányok – Innovatív ötletek: Epizódok az ókori technika történetéből c. virtuális kiállításunk hetedik részében a római matematika rejtelmeiben mélyülünk el!

Zsenialis_talalmanyok_innovativ_otletek

„A víz a legjobb”

Blog

Zseniális találmányok – Innovatív ötletek: Epizódok az ókori technika történetéből c. virtuális kiállításunk hatodik részében, március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából a római vízvezetékek nyomába eredünk.

4. kép

48-as honvédek Aquincum kutatásában

Blog

Rómer Flóris és Zsigmondy Gusztáv párhuzamos életrajza mind az 1848-49-es szabadságharcban, mind az aquincumi régészeti kutatásban összetalálkozott. Cikkünkben 2021. március 15-én róluk emlékezünk.

Zsenialis_Virtualis_Képek_Ser_05_04

Türelem – Tettrekészség – Remény

Blog

Zseniális találmányok – Innovatív ötletek: Epizódok az ókori technika történetéből c. virtuális kiállításunk ötödik részében a technikatörténet mindennapi hőseinek életébe nyerhetünk bepillantást!

Macellum

Antonius az aquincumi közterület-felügyelő

Blog

Senki se szereti, ha koszosak a terek, kátyúsak az utak, vagy ha az emberrel kitolnak a piacon. Az ókori Aquincumban sem volt ez másképp. Budapest római elődjében külön tisztviselők gondoskodtak e problémák orvoslásáról. Ők voltak az aedilisek. Az alábbi bejegyzésben velük ismerkedhetünk meg, illetve ismét előkerül az előkelő aquincumi városatya, M. Antonius Victorinus is.