1/3

Kulturális Örökség Napjai

Az Aquincumi Múzeum idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai c. központi szervezésű programhoz.

Kulturális Örökség Napjai – Rómer Flóris Aquincumban

2015. szeptember 19-20.

 

10.00-18.00 X. Gemina Hagyományőrző csapat bemutatója

A X. Gemina hagyományőrző csapat a múzeum romkertjében tábort ver és bemutatja, hogyan éltek, gyakorlatoztak a római légió katonái Aquincumban. A látogatók kérdezhetnek a hagyományőrzőktől, de ki is próbálhatják a felszereléseket. (szombat-vasárnap)

 

11.00 és 13.00 Múzeumtörténeti vezetések a romkertben

A vezetés során megismerkedhetnek a résztvevők a múzeum történetével, a régészet hőskorával és persze azzal, hogy hogyan kötődött Rómer Flóris az Aquincumi Múzeumhoz. Bejelentkezés szükséges! (szombat)

 

15.00 Aquincum sírkövei – vezetés a múzeum kőtárában

A látogatók régész vezetésével megtekinthetik az Aquincumi Múzeum kőtárának kőemlékeit és megtudhatják, hogy Rómer Flóris hogyan kapcsolódik a múzeum kőtárához. Bejelentkezés szükséges! (szombat-vasárnap)

 

14.00 Aquincum rejtett képei – betekintés a diatárba

A program alatt az érdeklődők megtekinthetik az Aquincumi Múzeum diatárának, a látogatók számára máskor nem látható, érdekes anyagát. Bejelentkezés szükséges! (szombat)

 

11.00-13.00 Hercules Villa megtekintése

A Hercules villa római kori lakóépület maradványait bemutató múzeumi kiállítóhely Budapest III. kerületében, a Budapesti Történeti Múzeum része, műemlék.  A látogatók 11 és 13 óra között megtekinthetik a Hercules villát, ahol a villa lakóhelyiségei és fürdője, valamint az azokat díszítő padlómozaikok láthatók. (vasárnap)

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetés hivatalos sajtóközleményéhez kérjük, kattintson ide.

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020