1/3

I. Ludi OlymPICI

Június 10-11-én rendezzük meg az első aquincumi olimpiát, a Ludi OlymPICIt! Az ókori háromkarikás játékokra diákok, vagy akár egész osztályok jelentkezését várjuk!

Tokió még hezitál,
Aquincum már döntött

A világ nem maradhat Olimpiai Játékok nélkül, ez ténykérdés. Tokió ingadozását megelégelve az Aquincumi Múzeum saját kezébe vette a kezdeményezést, és rekordidő alatt felkészülve már júniusban megrendezi az első aquincumi Olimpiai Játékokat. Minthogy az élsportolók még reménykednek a japán utazásban, önjelölt versenyzőink a 9–12 éves korosztályból kerülhetnek ki, és az ókori olimpiák legnépszerűbb atlétikai versenyszámaiban mérhetik össze tudásukat. A sztadionfutás alap. A kettős sztadionfutás a duplája, a fegyveres futás pedig sokadik hatványa. Mindezek után a gerelyhajítás és távolugrás már csak nyúlós, nyárdélutáni lustálkodásnak hat majd. Ünnepi keretek, hamisítatlan hangulat, halhatatlan győztesek.

A június 10-11-én megrendezésre kerülő ókori háromkarikás játékokra diákok, vagy akár egész osztályok is jelentkezhetnek!

Június 10-én a 9-10-éves, június 11-én a 11-12 éves diákok mérhetik össze ügyességüket és gyorsaságukat, hogy végül a dobogó legfelső fokára állhassanak!

Az olimpiai játékok mindkét nap 10 és 15 óra között kerülnek megrendezésre.

„Hic Rhodus, hic salta!” Vagyis: „itt van Tokió, itt ugorj!”

Versenyszámok:
– sztadionfutás 
– dupla sztadionfutás 
– fegyveres futás 
– gerelyhajítás
– távolugrás 
– váltófutás 

A részvétel a belépőjegy megváltásával és előzetes regisztrációval lehetséges. A regisztráció június 7-én 12 óráig tart: aquincum@aquincum.hu

A látogatás előtt kérjük, olvassák el látogatási szabályainkat.

Felkészülni, vigyázz, kész…?

Olympici 1

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020