1/3

Óbudai séták a régészet jegyében – BETELT!

Május 22-én és június 5-én az ókori Óbudát vesszük górcső alá. //BETELT!//

Sétáinkon az ókori katonaváros területén kalauzolják múzeumunk munkatársai az érdeklődőket. A program során a közismert, ma is megtekinthető római emlékek mellett a rejtőzködő, máig nem látható épületek is előtérbe kerülnek. A résztvevők bepillantást nyerhetnek az egykori római település felépítésébe, a katonavárosi mindennapokba, illetve megismerhetik, hogy milyen módon váltak antik emlékeink a modern városkép részévé. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A séták időpontja:

május 22., 11.00: Találkozó: 11.00-kor a Flórián téri üzletközpont délkeleti sarkánál (a Nemzeti Dohánybolt előtt). BETELT!

június 5., 11.00: Találkozó a katonavárosi amfiteátrum Viador utcai bejárata előtt. BETELT!

Regisztráció: a sétát megelőző csütörtökön 16 óráig az aquincum@aquincum.hu e-mail címen.

A sétákon csak koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak vehetnek részt. A jogosultságot hatóság által kiállított, plasztik kártya alapú Védettségi Igazolvány és személyi igazolvány, ill. útlevél felmutatásával kell igazolni. Kiskorú az életkorát személyi igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel, vagy diákigazolvánnyal igazolhatja. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló.

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020