1/3

Nyári táborok Aquincumban

Idén is megrendezésre kerülnek nyári táboraink!

Ókori tábor
Az Aquincumi Múzeum nyári tábort hirdet a történelem, a régészet és az antik művészetek iránt érdeklődő gyerekeknek.
A táborba várunk minden 8-13 éves gyereket, aki kedvet érez hozzá, hogy  megismerkedjen az ókori polgárváros lakóinak mindennapjaival, kipróbálja hogyan dolgoztak, milyen tárgyakat készítettek az  ókori kézművesek, s a saját maga által készített római viseletben részese legyen egy római lakomának. A tábor résztvevői azt is megtudhatják hogyan kerülnek elő a tárgyak a földből, s maguk is kipróbálhatják a régészek munkáját.
Időpont: 2015. június 22-26., minden nap 10.00 – 16.00
Részvételi díj: 20.000,- Ft /fő

 

Gladiátor tábor
Kíváncsi vagy, hogy miként harcoltak a gladiátorok, hogyan győzték le ellenfeleiket a római legiósok, milyen fegyvereket használtak a kelta harcosok? Ha a válasz IGEN, akkor JELENTKEZZ nyári táborunkba, ahol mindezekre a kérdésekre, és persze sok másikra is választ kaphatsz!A résztvevők az ókori hadviselés kutatóinak vezetésével megismerhetik és kipróbálhatják az ókor nagy harcosainak (római legiós, kelta harcos, gladiátor) harci technikáit. A tábor programjában szerepel többek között fakard és fapajzs készítése, egy ókori csata felelevenítése és római étel készítése korabeli eszközökkel. Időpont: 2015. június 29 – július 3. 10.00-16.00
Részvételi díj: 22.000,- Ft /fő

 

Guzsaly, hajtű, serpenyő”, avagy mi mindent kellett megtanulnia egy római lánynak, hogy jó feleség és anya váljék belőle.

 

Ha 13-16 év közötti lány vagy és érdekel, hogyan szőttek-fontak az Ókorban, milyen növényekkel festették meg a gyapjút, mivel illatosították magukat a római nők, akkor szeretettel várunk az Aquincumi Múzeumban 2015. július 6-10. között tartandó táborunkba, ahol a résztvevők többek közt elsajátíthatják a szövés, a növényi festés fortélyait, megismerkedhetnek a római lányok, fiatal nők hétköznapjaival. 
Részvételi díj: 22.000,- Ft /fő

 

Jelentkezés és információ: Ódor Bernadett, Bögi Enikő, Kővágó Dániel
Telefon: 06-1-430-10-81, e-mail: aquincum@aquincum.hu

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020