1/3

Részlegesen újranyitott az Aquincumi Múzeum

FRISSÍTÉS: Június 20-tól teljes egészében látogatható az Aquincumi Múzeum!

FRISSÍTÉS: 2020. június 20-án, szombattól az Aquincumi Múzeum kiállítóterei is újranyitnak, megszűnnek a látogatási idősávok és kinyit a pénztár! 2020. június 23-tól ismét a megszokott nyári nyitvatartás és jegyárak mellett látogatható a múzeum. További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

Tisztelt Látogatóink!

A kijárási korlátozások enyhítését követően, 2020. május 23-án szombaton a Régészeti Park, a Fürdőmúzeum és a Hercules Villa – látogatóink és munkatársaink egészségét és biztonságát szem előtt tartva – részlegesen ismét megnyitotta kapuit!

További rendelkezésig csoportokat nem áll módunkban fogadni (ez alól kivételt képeznek az egy háztartásban élők).

Kérjük Tisztelt Látogatóinkat, hogy a be- és kilépéskor és a múzeumi területen való tartózkodás során mindig tartsák be az előírt 1.5 méteres távolságot. A múzeum területére való belépés kizárólag maszkban lehetséges! (A múzeum a látogatók számára nem biztosít maszkokat.)

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Egyelőre kizárólag a Régészeti Park látogatható. A kiállítóépületek, védőépületek, valamint a Festőház és a Symphorus mithraeum zárva tartanak. A Régészeti Parkba óránként maximum 38 fő léphet be. A látogatás időtartama nem haladhatja meg a 2 órát.

A mitológiai játszótéren felnőttek számára maszk viselése kötelező. A bejáratnál és a mosdóban kézfertőtlenítőt helyeztünk ki.

Nyitvatartás: Látogatóink kedd-vasárnap 9.00 és 18.00 között, kétórás idősávokban, korosztálytól függetlenül, látogathatják a Régészeti Parkot.

Jegyek kizárólag interneten, a Jegymester.hu oldalán vásárolhatók.

Jegyárak: Felnőtt: 1.500 Ft, Diák/ifjúsági/nyugdíjas: 650 Ft.

A szokásos kedvezmények érvényesek. Az ingyenes belépésre jogosult látogatóknak (pl. 70. életévüket betöltött EGT állampolgárok, III. kerületi lakosok, III. kerületi oktatási intézmények tanulói) a látogatás tervezett idősávjára a Jegymester.hu oldalán ingyenes jegyet kell váltaniuk. A kedvezményre jogosító igazolványokat belépéskor minden esetben fel kell mutatni.

A kedvezményekről bővebb tájékoztatás a Jegyárak oldalon olvasható.

Fürdőmúzeum

Látogatóink kedd-vasárnap 10.00 és 18.00 között egyórás idősávokban, korosztálytól függetlenül ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatják a Fürdőmúzeumot. A Fürdőmúzeumba óránként maximum 23 fő léphet be. A Schönvisner terem zárva tart. A látogatás időtartama nem haladhatja meg az 1 órát.

Hercules Villa

Látogatóink szerda-vasárnap 10.00 és 18.00 között, félórás idősávokban, korosztálytól függetlenül, ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatják a Hercules Villát. A Hercules Villába félóránként maximum 15 fő léphet be. A védőépületek és a mosdó zárva tartanak. A látogatás időtartama nem haladhatja meg a ½ órát.

Megértésüket köszönjük, és reméljük, hamarosan ismét találkozunk!

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020