1/3

Kormány 1502/2017.(VIII.11.) számú, az országos múzeumok látogatásáról szóló határozata alapján a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeumába utazó nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő tanulók az iskola által szervezett csoportos utazás keretében díjmentes vasúti utazás igénybevételére jogosultak.

Ha a MÁV-START Zrt. kedvezményes utazási lehetőségét kívánják igénybe venni, kérjük, a fogadónyilatkozatot töltsék ki és juttassák el hozzánk (regisztracio@aquincum.hu) hitelesítés végett.

A MÁV-START Zrt. egységes fogadónyilatkozata letölthető itt. (érvényes 2017. szeptember 5-től)

 A vasúti ügyintézéssel kapcsolatban további információk találhatóak az alábbi honlapon:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/tudnivalok-csoportos-utazas-szervezesehez

Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző 7 nappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak. Határidő után bejelentett igényt a vasúttársaság elutasítja

A díjmentes utazás tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati  napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő

  • általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézetek tanulói)
  • valamennyi középfokú intézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképzés iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola)
  • minden 10 (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő)

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadónyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának száma. Diákigazolvánnyal nem rendelkező diákoknak iskolalátogatási igazolás kiállítása szükséges.

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.

 

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020