1/3

Global Wellness Day

Aquincumi Múzeum is csatlakozik a Global Wellness Day programjaihoz

 

2016. június 15., 17.00

Rendhagyó vezetés az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkjában

A séta során a látogatók bejárhatják az aquincumi polgárváros négy fürdőjét. Budapestet ma méltán fürdővárosnak tartjuk és büszkék vagyunk fürdőváros múltjára is. Ez azonban nem a Széchenyi fürdővel kezdődött, még csak nem is  a török fürdőkkel, sokkal korábbi időkre nyúlik vissza. Az itt feltörő kiváló forrásvizeket már csaknem kétezer éve is ismerték és használták az itt lakók. 

Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)

Belépőjegy megváltása mellett ingyenes a vezetésen való részvétel.

 

2016. június 22., 17.00

Rendhagyó vezetés a Flórián téri Fürdő Múzeumban

Valószínűleg sokan nem sejtik, hogy a város közepén, ahol a Pestről Budára áramló gépkocsiforgalom dübörög, az aluljáróban egy szabadtéri múzeum rejlik. Itt volt ugyanis a mai város ókori előzményének katonai tábora, közepén egy hatalmas, 16800 négyzetméteres fürdővel, amelyhez nagy tornacsarnok, medence, hideg, meleg vizes fürdőhelyiségek, gőzfürdők és szaunák tartoztak. Szakavatott régész segítségével ennek minden zegét-zugát bejárhatják az érdeklődők.

Helyszín: Fürdő Múzeum (1033 Budapest, Flórián téri aluljáró)

A programon a részvétel ingyenes.

 

2016. június 25., 20.00, 23.00

Múzeumok Éjszakája Aquincumban – Római fürdők éjszakája

Az Aquincumi Múzeum által kínált “wellness programok” június 25-én a Múzeumok éjszakáján érik el tetőpontjukat. Ezen a napon megelevenedik a múlt a múzeum Régészeti Parkjában. A nagy közfürdőben fáklyafényes séta során színészek szólaltatják meg az egykori szemtanúkat, így maguk a római emberek tapasztalataiból ismerhetik meg a látogatók az ókori fürdőkultúrát.

Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)

A programon való részvétel a Múzeumok éjszakája karszalag megváltásával lehetséges.

 

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020