1/3

7000 éves üzenet c. kiállításunk a Magyar Régészet 2021. évi nyári számában

Új cikk jelent meg 7000 éves üzenet - Az újkőkori világ emlékei Budapest vidékén című időszaki kiállításunkról és a tárlat katalógusáról a Magyar Régészet c. online magazinban!

Anders Alexandra ‘7000 éves üzenet – Az újkőkori világ emlékei Budapest vidékén. Gondolatok a Budapesti Történeti Múzeum időszaki kiállításáról az Aquincumi Múzeumban’ Magyar Régészet 10. évf. (2021), 2. szám, pp. 62–67.

“A BTM Aquincumi Múzeuma 2019 decemberében nyitotta meg új időszaki régészeti kiállítását, mely az első élelemtermelők világát mutatja be a Budapest területéről származó emlékeik alapján. A tárlat több szempontból is fontos mérföldköve a neolitikum kutatásának, hiszen ritkán láthatunk olyan kiállítást, ami ezt az emberiség szempontjából nagy változásokat hozó, rendkívül izgalmas korszakot állítja középpontba. Másrészt meghatározó a főváros számára is: bár korábbi, átfogó kiállításokon már szerepeltek a különböző beruházásokon napvilágot látott neolitikus települések és válogatott leletanyaguk, ilyen részletes és koncentrált áttekintés régóta hiányzott a múzeum gazdag prezentációs repertoárjából.”

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020