1/3

Legyél Te is az ókor mérnöke!

A tudás-és élménykuckó az ókor zseniális találmányairól és innovatív ötleteiről, 2023. április 4-től október 29-ig ismét látogatható az Aquincumi Múzeum "Dirké" védőépületében.

Mit gondolsz, szeretett Arkhimédész fürdeni? Mire használták az ókorban a levegőt? Tudod, hogy kell egy szál bottal meghatározni a földrajzi szélességi fokot? Hallottál róla, hogy Budapesten került elő az ókori földrajzi és csillagászati ismeretek kőbe vésett bizonyítéka? Elhiszed, hogy Aquincumban június 21. körül egy óra 80 percnyi volt? Meg tudod határozni az északi irányt GPS vagy iránytű nélkül? Van ötleted, mi fán terem a groma? Tudsz digitálisan számolni? Szerinted mekkora mértékegység a láb és az egy napi szántóföld? Gondolnád, hogy két uralkodó tudásgyűjtő versengése segítette a könyvek létrejöttét?

Ha nem tudod, de szeretnéd megismerni, vagy, ha tudod, de többet akarsz tanulni, szeretettel várunk az Aquincumi Múzeum tudás- és élménykuckójába, ahol egyaránt megismerheted az ókori tudósok kísérleteit és belebújhatsz a római mérnökök tunikájába. A kuckó látogatható önállóan is, de a tudásszomjas ifjúság számára, előzetes bejelentkezés alapján, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság Múzeumpedagógiai különdíjas múzeumi órája is kérhető.

A kiállítás kurátora: Dr. Fényes Gabriella

További információ a múzeumi órákról: Alsó tagozatosoknak, Felső tagozatosoknak, Középiskolásoknak

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020