1/3

Programok októberben

Az Aquincumi Múzeum programjai - 2019 október

szeptember 23. – november 10.

Aquincum útra kel!

Az utazó múzeum célja, hogy azok az általános iskolás és gimnazista diákok is, akik nem, vagy csak nehezen jutnak el a múzeumba, megismerjék a főváros római kori örökségét.

október 5. (szombat)

10.00-17.00: III. Hagyományőrző workshop – szakmai program

A workshop célja, hogy személyes fórumot teremtsen régészek, valamint hagyományőrzők, közművelődési szakemberek és persze a látogatók között. Az aktuális fő téma az egykori viseletek és kiegészítők kérdései.

október 6. (vasárnap)

10.00-18.00: Barbár Családi Nap

Október 6-án, vasárnap kelta és germán harcosok, jósda, játék, kézműves foglalkozások, valamint harci- és életmód bemutatók várják az érdeklődőket az Aquincumi Múzeum romkertjében.

október 8. (kedd)

14.00-15.00: AnticCafé

A havonta megrendezésre kerülő programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Következő témánk az üveggyártás. Az előadást tartja: Varga Nikoletta, régész.

október 12. (szombat)

10.00-15.00: Nyitott műhely: kosárfonás

Az Aquincumi Múzeum nyitott műhelye szeretettel várja azokat az alkotni vágyó felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni olyan ókori kézműves technikákkal, amelyeket a XXI. század rohanó mindennapjaiban is kamatoztathatnak

október 20. (vasárnap)

10.00-14.00: Óbuda római öröksége: Séta a polgárvárosban

A program során az Aquincumi Múzeum munkatársai kalauzolják az érdeklődőket a mai Óbuda területén. Az egykori római település felépítése és hétköznapi élete mellett, természetesen rácsodálkozunk arra, hogy mi módon váltak antik emlékeink a modern városkép részévé.

október 27. (vasárnap)

10.00-14.00: Óbuda római öröksége: Séta a katonavárosban

A program során az Aquincumi Múzeum munkatársai kalauzolják az érdeklődőket a mai Óbuda területén. Az egykori római település felépítése és hétköznapi élete mellett, természetesen rácsodálkozunk arra, hogy mi módon váltak antik emlékeink a modern városkép részévé.

október 31. (csütörtök)

17.00-22.00: Samhain – kelta halloween 

Október 31-én látogatható utoljára a ‘Sárkányok és madarak népe – a Csepel-sziget keltái’ című időszaki kiállításunk, így ebből az alkalomból 17 órától kelta halloweent tartunk az Aquincumi Múzeumban.

Bővebb információ a programokról, regisztrációról, jegyárakról az események oldalain található.

Széchenyi 2020
Széchenyi 2020